WNK Schoonmaak werkt o.a. voor gemeenten, instellingen, woningcorporaties en scholen. Onze kracht ligt in de samenwerking. Onze opdrachtgevers geven onze medewerkers de kans om mee te draaien in de maatschappij. Wij zorgen ervoor dat de panden professioneel en klantvriendelijk worden schoongemaakt. Samen nemen we onze maatschappelijke verantwoordelijkheid.

Totaalpakket
Bij WNK Schoonmaak begrijpen wij dat het totaalplaatje van een pand veel invloed heeft op de beleving van de schoonmaak. Daarom stopt ons werk niet bij glanzende meubels en een fris toilet. Wat dacht u van netjes gelapte ramen, een schone gevel en goed onderhouden vloeren? Wij bieden deze diensten per onderdeel aan of als totaalpakket. Op die manier nemen wij onze opdrachtgevers een grote zorg uit handen.

Multi-diensten
De verschillende WNK Bedrijven, kunnen samen veel randzaken op zich nemen. Buiten de Schoonmaak kan WNK Bedrijven o.a. ook de post verzorgen , het groen onderhouden of de receptie bemannen. De pakketten worden geheel op maat samengesteld. Overweegt u een samenwerking met WNK Schoonmaak? Neem dan een kijkje op onze multi-dienstenpagina om te zien op welke wijze wij u het beste kunnen ondersteunen.

  • Stel ons hier uw vraag of neem contact op voor een vrijblijvende afspraak.
  • Bekijk hier de ervaringen van onze opdrachtgevers

Opgeleid tot professionals 

WNK Schoonmaak is een echt  leer-/werkbedrijf. Naast veel praktijkervaring en begeleiding, bieden wij onze medewerkers ook verschillende soorten scholing.

Vakwerk

Allereerst zijn er de vaktechnische trainingen welke volledig zijn toegespitst op onze medewerkers. In het begin kochten we reguliere trainingen in bij andere bedrijven, maar op den duur merkten we dat deze onvoldoende aansloten bij de doelgroep. Na jarenlange ervaring besloten we daarom onze eigen methode te ontwikkelen. Afgelopen september hebben we zelfs ons eerste lesboek uitgebracht.

De op maat gemaakte trainingen worden nu gegeven door eigen, gediplomeerde, docenten die de medewerkers ook in de praktijk begeleiden. Een ideale combinatie. Dankzij de samenwerking met Onderwijsgroep Noordwest kunnen onze medewerkers bovendien
een landelijk erkend (deel-) certificaat behalen.

Meer dan schoonmaak alleen

Er komt natuurlijk meer kijken bij schoonmaken dan alleen de schoonmaak zelf. Denk aan het contact met de klant en communicatie op de werkvloer. WNK hecht daarom veel waarde aan de algemene vaardigheden van onze medewerkers. In samenwerking met Roc Kop van Noord Holland verzorgen wij een speciale opleiding op Mbo niveau (1 t/m4) met o.a. lessen Nederlands en rekenen. Zo kunnen onze medewerkers vol zelfvertrouwen aan de slag.

 

Specialisten

Als de schoonmakers de basis tot in de puntjes beheersen, kunnen zij zich nog verder ontwikkelen in de schoonmaak. Zij hebben bijvoorbeeld toegang tot cursussen Vloeronderhoud of Kwaliteitscontrole (VSR).
Ook hiervoor zetten wij weer onze eigen docenten in, die de cursisten kunnen begeleiden tot op de werkvloer.

 

Flexibel en betrouwbaar

WNK is een regionale partij, met centraal gelegen het hoofdkantoor van WNK Schoonmaak in Alkmaar. Dit betekent dat wij altijd snel ter plaatse kunnen zijn. WNK hanteert bovendien korte lijnen, dus krijgt u plotseling belangrijk bezoek of zijn de toiletten overstroomd? Dan staan onze medewerkers nog dezelfde dag voor u klaar. 

Maar ook op de lange termijn zijn wij een betrouwbare partner. WNK streeft naar een solide relatie met opdrachtgevers die gebaseerd is op wederzijds vertrouwen. Wij doen wat wij beloven en staan altijd open voor verzoeken. Ervaren leidinggevenden blijven bovendien met u meedenken, zolang wij voor u werken.

Voor meer informatie over wat wij kunnen betekenen voor uw bedrijf, kunt u contact opnemen met Cindy Broersen, Bedrijfsleider WNK Schoonmaak. Telefoon 072-5037164.

Of vul hier uw schoonmaakzorgen in en wij sturen u een offerte..

WNK Schoonmaak... voor elkaar!

Duurzaamheid en innovatie

Maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO) heeft een bijzondere plaats binnen WNK. In het kort komt deze vorm van ondernemen neer op het zorgen voor mens en omgeving met behoud van een noodzakelijke winst. Dit stopt niet bij de inzet en intensieve begeleiding van ons personeel met een arbeidshandicap. Ook bij de keuze van middelen, materiaal en werkmethodes is duurzaamheid een belangrijk criterium.

Veilig werken


Een veilige werkomgeving is een absolute voorwaarde binnen WNK Schoonmaak. Elektrische apparaten en ladders worden jaarlijks conform NEN 3140 gekeurd en het overige materiaal is ergonomisch verantwoord.
In toolboxmeetings worden werkmethodes en aandachtspunten regelmatig besproken, zodat medewerkers te allen tijde goed geïnformeerd en geïnstrueerd zijn.

Milieu


WNK Schoonmaak maakt vanzelfsprekend gebruik van milieuvriendelijke producten en verpakkingen. De middelen zijn voorzien van het Europees Ecolabel en worden ingekocht in gerecyclede plastic navulflacons, waarbij ze niet belastend zijn voor de gezondheid.

Naast het zorgvuldig inkopen van onze middelen, maken wij bovendien voor 95% schoon middels het microvezel systeem, dat weinig tot geen schoonmaakmiddel behoeft. Op deze manier conformeren wij ons aan de normering van SenterNovem.

Het FSC recycling-label verwijst naar het gebruik van 100% gerecycled papier. Dit kunt u bijvoorbeeld vinden op het Satino toiletpapier dat wij gebruiken. Vanwege dit keurmerk maken wij gebruik van de gehele lijn van Satino.

 

Visie

Een prettige woon- en werkomgeving, begint bij een schone woon- en werkomgeving. Dit is een belangrijk uitgangspunt bij het schoonmaakonderhoud van WNK. Zo zorgen wij dagelijks voor glimmende meubels, een fris toilet of een schoon trappenhuis.

Natuurlijk heeft het totaalplaatje van een pand veel invloed op de beleving van de schoonmaak. Daarom stopt ons werk niet bij het onderhoud. WNK heeft een team van specialisten, die ook niet alledaagse klussen uitvoeren, zoals glasbewassing of gevelreiniging. Het resultaat: een stralend pand van binnen én buiten.

Als onderdeel van het re-integratiebedrijf WNK Bedrijven zetten wij voor al onze werkzaamheden medewerkers in die een afstand hebben tot de arbeidsmarkt. Zo streven wij niet alleen naar kwalitatief hoogwaardige schoonmaak, maar vervullen wij tegelijkertijd een belangrijke maatschappelijke rol.

Alle medewerkers worden opgeleid en tot proactieve professionals. Zij beheersen moderne, duurzame schoonmaaktechnieken en signaleren verstoringen, zoals een verstopte afvoer. Ervaren leidinggevenden nemen daarnaast initiatief wanneer zij zien dat de werkzaamheden beter, sneller of efficiënter kunnen. Wij zien schoonmaak namelijk als een continu proces, waarbij controleren, bijsturen en borgen essentieel zijn.

Onze kracht ligt uiteindelijk in de samenwerking met opdrachtgevers. Met het inschakelen van WNK Schoonmaak zijn zij niet alleen verzekerd van onze deskundigheid en ruime ervaring met schoonmaak. Zij leveren tevens een bijdrage aan de ontplooiing en werkgelegenheid van onze medewerkers. ‘Voor elkaar!’, zouden wij zeggen.

Kwaliteit is gewaarborgd

Wanneer is iets schoon? Dit zal iedereen anders beoordelen, schoon of vuil zijn immers subjectieve begrippen. Naast de scherpe blik van onze medewerkers, maakt WNK dan ook gebruik van een aantal professionele methodes om de schoonmaak objectief te controleren.

De voornaamste methode is de Dagelijkse Kwaliteitscontrole. Deze steekproefcontrole is speciaal ontwikkeld om de kwaliteit van het schoonmaakproces te bewaken en kan snel en eenvoudig uitgevoerd worden door de voorman en/of projectleider.

Indien gewenst kunnen wij naast de DKS-rondes ook een VSR-controle uitvoeren. Een VSR-controle is namelijk een instrument om objectief te bepalen of de geleverde schoonmaakprestaties voldoen aan de tevoren gemaakte afspraken.

Beide methodes zijn onderdeel van het VSR-Kwaliteitsmeetsysteem (VSR-KMS). Dit systeem is al jaren een begrip in het schoonmaakonderhoud. Het is vastgelegd in een nationale (NEN)-norm voor de beoordeling van schoonmaakonderhoud: NEN 2075 en past tevens perfect binnen de Europese norm: EN 13549.

kwaliteit

Klanttevredenheidsonderzoek


Een technisch schone ruimte is het streven, maar de beleving van klanten is voor ons net zo belangrijk. Ervaren zij de locaties ook als schoon? Om dat te peilen kunnen wij elk halfjaar een klanttevredenheidsonderzoek houden. Op die manier kunnen wij nog meer inspelen op de specifieke wensen.

 

Werken bij WNK

WNK is op zoek naar medewerkers om ons team te versterken

Medewerkers

Vind de medewerker
die u verder helpt!

Vind een medewerker